Dynasty tietopalvelu Haku RSS Kouvolan kaupunki

RSS-linkki

Kokousasiat:
http://ep10.kouvola.fi:80/cgi/DREQUEST.PHP?page=rss/meetingitems&show=30

Kokoukset:
http://ep10.kouvola.fi:80/cgi/DREQUEST.PHP?page=rss/meetings&show=30

Tekninen lautakunta
Esityslista 03.09.2025/Asianro 21



Uuden keskuskeittiön 2040 hankesuunnittelun suuntaviivat

10302/10.03.07.00/2025

 

Tekninen lautakunta 03.09.2025  

   

Valmistelijat: kiinteistöpalvelujohtaja Pirkko Toropainen, puh. 020 615 8245, pirkko.toropainen(at)kouvola.fi,

Yhteenveto

Uuden keskuskeittiön hankesuunnitelmien suuntaviivojen hyväksyminen ja hankkeen eteenpäin vieminen hankesuunnitelma vaiheeseen, jossa päivitetään aiemmin hyväksytty hankesuunnitelma vastaamaan nykyistä tarvetta.

Hallintosäännön 23 §:n mukaan Lautakunta päättää vastuualueellaan investointihankkeiden tarveselvityksistä sekä hanke- ja toteutussuunnitelmista.

Asian valmistelun tausta ja päätösvallan perusteet

Hallintosäännön mukaan Tekninen lautakunta vastaa siitä, että palvelut järjestetään asetettujen tavoitteiden, palvelun järjestämistä koskevien periaatteiden ja määrärahojen puitteissa sekä määrittää tarvittavat palvelut ja niiden laatutaso. Lautakunnalla on toimivalta päättää investointihankkeiden tarveselvityksistä sekä hanke- ja toteutussuunnitelmista. (Hallinto-sääntö 23.1 § 2 ja 3 kohta, 23.2 § 5 kohta)

Tekninen lautakunta on aiemmin käsitellyt Uusi keskuskeittiö -hanketta ja hyväksynyt hankesuunnitelman. (Tekninen lautakunta 06.09.2023 § 155), jota ei kuitenkaan lähdetty viemään eteenpäin.

Osana talousarvion hyväksymistä vuodelle 2025 ja suunnitelmaa vuosille 2025-2028 kaupunginhallitus 25.11.2024 (§ 241) päätti hyväksyä, että vuoden 2025 alussa teetetään:

-          selvitys, jossa vertaillaan kaupungin ruokapalveluiden tuotantotapoja sekä toimintamalleja oman palvelutuotannon ja ostopalveluiden välillä

-          selvitys, jossa on alueellinen markkinakartoitus ruokapalvelutuottajista.

Kaupunginhallitus käsitteli edellä mainitun selvityksen kokouksessaan 2.6.2025. Kaupunginhallitus päätti, että keskuskeittiön hanketta edistetään ns. 1B vaihtoehdon mukaisesti. 1B-vaihtoehdossa uusi keskuskeittiö rakennetaan omaan taseeseen vuoden 2040 annostarpeeseen mitoitettuna. Uusi keskuskeittiö valmistuu vuonna 2027. Keskuskeittiössä tuotetaan vuonna 2027 noin 50 % annostarpeesta omana toimintana kylmävalmistuksella ja noin 50 % annoksista ostetaan ulkoa. Vuoteen 2040 mennessä ostomäärä laskee nollaan, kun alueen lapsimäärä puolittuu. Palvelukeittiöissä toiminta jatkuu entisellään omana tuotantona. (Kaupunginhallitus 02.06.2025 § 131)

Tekniselle lautakunnalle tuodaan tiedoksi em. päätösten perusteella päivitettävän hankesuunnitelman suuntaviivat.

Hankesuunnitelman päivitys

Hankesuunnitelman päivitys tehdään perustuen aiempaan hankesuunnitelmaan. Päivitettäviä asioita ovat muun muassa:

-          Toiminnallisten yksityiskohtien tarkentaminen, liittyen jaksoittain tapahtuvaan muutokseen ruokapalveluiden järjestämisessä. Tämän osalta vaikutukset ulottuvat myös kaupungin palvelukeittiöihin sekä Valkealan monitoimitalon valmistuskeittiöön.

-          Rakennuksen mitoitus vastaamaan tarvetta ja vuoden 2040 annosmäärän valmistamista, aiempi hankesuunnitelma perustui vuoden 2027 annostarpeeseen.

-          Sijainti (edelleen Katajaharjussa, mutta eri kiinteistö) ja sen myötä tonttikäyttösuunnitelma

-          Ympäristötavoitteet; tarkennetaan, ei haeta kohteelle BREEAM –ympäristösertifikaattia vaan ympäristötavoitteet saavutetaan muuten

-          Hankkeen aikataulu; hankkeen viivästyessä, myös valmistumisen ajankohta on siirtynyt.

-          Hankkeen toteutus- ja käyttötalouskustannusten uudelleen laskenta; toteutetaan kaupungin omaan taseeseen.

Tähän hankkeeseen liittyy Mansikkamäen koulun ruokalalaajennukseen liittyvät päätökset ja toteutuksen ajankohta. Em. laajennus siirtyy toteutusvaiheeseen vasta, kun uusi keskuskeittiö on päätetty toteuttaa.

Vaikutusten ennakkoarviointi (EVA): EVA tehty. Hankesuunnittelun suuntaviivat on liitteenä.

Kiinteistöpalvelujohtaja Pirkko Toropainen ja rakennuttajapäällikkö Anneli Vartiainen ovat kokouksessa paikalla asiantuntijana vastaamassa kysymyksiin.

Lisätietoja: kiinteistöpalvelujohtaja Pirkko Toropainen, puh. 020 615 8245, pirkko.toropainen(at)kouvola.fi, rakennuttajapäällikkö Anneli Vartiainen, puh. 020 615 7117, anneli.vartiainen(at)kouvola.fi

Teknisen johtajan ehdotus:

Tekninen lautakunta merkitsee tiedoksi uuden keskuskeittiön hanke-suunnitelmien suuntaviivat ja ohjeistaa tarvittaessa suunnittelutyötä.

Teknisen lautakunnan päätös: